Negen van de tien mensen die deze statistiek cursus hebben gevolgd, zijn uitermate tevreden. Acht van de negen mensen raden de cursus van harte aan. 87 procent van alle cursisten beoordeelt de cursus Wijzer met Statistiek met een 9,4. Wat zeggen statistieken precies? Hoe meet je wat op welke wijze en hoe lees je de cijfers? Volg de cursus Statistiek en je krijgt de antwoorden.
Statistieken zijn overal. Bij het onderbouwen van conclusies bijvoorbeeld, het ontwikkelen van nieuwe producten en het oplossen van problemen.
Statistiek is de wetenschap die zich bezighoudt met het verzamelen, bewerken, interpreteren en presenteren van gegevens.
Je komt statistiek in het dagelijks leven vaker tegen dan je misschien denkt: wat is de kans dat er regen valt op een bepaalde dag, wat is de gemiddelde opbrengst van een investering... Hoe groot is de kans dat je deze zin nog leest?
Je leert statistieken lezen en interpreteren. Ook leer je hoe je zelf statistieken verantwoord inzet.
De cursus Wijzer met Statistiek is een prima voorbereiding wanneer je een MBO, HBO of universitaire studie gaat volgen. Maar ook als je in je werk met statistiek te maken krijgt of wanneer het onderwerp je persoonlijke interesse heeft, is de cursus beslist een aanrader.
De cursus Wijzer met Statistiek bestaat uit deze onderdelen:
Na het volgen van de cursus Wijzer met Statistiek ben je prima in staat om statistische gegevens juist te interpreteren en te analyseren. Je hebt voldoende bagage om statistische vraagstukken op te lossen.
Volg de cursus Wijzer met Statistiek en vergroot de kans dat je straks beter statistisch onderlegd goed voor de dag komt.
De cursus bestaat uit 14 lessen verspreid over vier basisonderdelen. In de eerste inleidende les wordt uitgelegd wat statistiek juist is, de belangrijkste begrippen worden uitgelegd en er wordt nagegaan hoe een statistisch onderzoek op een correcte manier kan gedaan worden, en wat de valkuilen zijn. De vier basisonderdelen zijn:
In het eerste deel leer je meer over telproblemen: op welke manier er gemakkelijk geteld kan worden hoeveel mogelijkheden er zijn om een bepaalde uitkomst te verkrijgen. Verder wordt ook aandacht besteed aan enkele toepassingen, namelijk de driehoek van Pascal en het binomium van Newton.
Met behulp van de methodes die je in het deel 'telproblemen' gezien hebt, kun je nu kansen op bepaalde uitkomsten gaan berekenen. Verder wordt aandacht besteed aan samengestelde kansen, en aan kansen waarbij aan een voorwaarde voldaan moet zijn.
In de beschrijvende statistiek worden waarnemingsgegevens vastgelegd in tabellen en grafieken. Met behulp van deze grafieken vindt een eerste visuele analyse van de eigenschappen van de gegevens plaats. Daarnaast worden de gegevens beschreven door middel van een aantal typerende parameters zoals gemiddelde en standaardafwijking.
Het laatste onderdeel omvat de methodiek om op basis van parameters, berekend uit een steekproef, conclusies te trekken voor de volledige verzameling waaruit de steekproef afkomstig is. Uitspraken geldig voor een beperkte groep worden hier dus geëxtrapoleerd tot de volledige groep. De waarschijnlijkheidsleer is hier als hulpwetenschap onmisbaar.
Na het volgen van de cursus Wijzer met Statistiek kun je er zeker van zijn dat je statistische gegevens juist kunt interpreteren en analyseren.
Een optimaal setje tools, volledig afgestemd op jouw specifieke opleiding. Deze helpen jou naar jouw einddoel: het succesvol afronden van je thuisstudie!
Als je kiest voor studeren met hulp sta je er bij NHA niet alleen voor. Onze ervaren vakdeskundigen staan klaar om je te helpen met al je vragen, groot of klein. Ze denken met je mee, geven duidelijke uitleg en voorzien je van waardevolle feedback op je huiswerk. Zo haal jij het beste uit jezelf.
Studeren op eigen tempo is fijn, maar soms kun je wel een extra duwtje gebruiken. Onze motivatiecoach helpt je om gemotiveerd te blijven en je studie succesvol af te ronden.
Loop je even vast of heb je een inhoudelijke vraag over je opleiding? In je persoonlijke leeromgeving stel je makkelijk en snel je vraag aan je persoonlijke vakdeskundige. Je ontvangt een antwoord waarmee je weer verder kunt. Zo studeer je met vertrouwen én gemak.
Liever luisteren dan lezen? Met de voorleeshulp kun je al het studiemateriaal in de online leeromgeving laten voorlezen. Ideaal als je onderweg bent, visuele ondersteuning nodig hebt of gewoon fijner leert via audio. Zo studeer je op de manier die bij jou past.
Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Wijzer met Statistiek uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.
Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!
Wanneer je start met deze opleiding Wijzer met Statistiek, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
3 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.
Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit.
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden »
OF
Profiteer tijdelijk van deze actie en ontvang een tweede opleiding naar keuze gratis. Let op: bestel niet direct 2 opleidingen, je ontvangt per mail een kortingscode na de startdatum van je eerste opleiding.
Lees hier meer over de actie »
Selecteer een optie
Jouw bewaarde opleidingen
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen.
Stap 1: Opleiding | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mail
Wachtwoord wijzigen?
Benieuwd naar onze opleidingen? Vraag nu een studiegids voor jouw favoriete categorie aan. Je ontvangt deze gratis per post én je ontvangt ook een digitale gids voor specifieke opleidingen direct in je mailbox.
Kosteloos naar de volgende stap in jouw carrière!
Ben je werkend of werkzoekend? Of ben je juist toe aan een carrièreswitch?
Met het STAP-budget krijg jij tot € 1.000,- subsidie om je te ontwikkelen. Zo krijg jij regie over je positie op de arbeidsmarkt!
Om jouw STAP-budget dan aan te kunnen vragen, heb je wel eerst een STAP-aanmeldbewijs nodig.
Door deze nu alvast vrijblijvend aan te vragen, zorg je ervoor dat je als één van de eersten je STAP-budget kunt regelen!
Wij sturen je dan ook een herinnering hiervoor. Wel zo handig, er zijn namelijk maar een beperkt aantal STAP-budgetten per ronde (Op=Op). De eerstvolgende STAP-ronde is maandag 3 juli.
Die kans laat jij toch niet liggen?